Top Ad unit 728 × 90

Cercetatorii au demonstrat ca exercitii fizice pot produce celule noi la nivelul creierului.

Studiile au aratat ca nu este niciodata prea tarziu sa invatam si aceasta datorita faptului ca, creierul uman este foarte puternic si foarte usor de adaptat. Este adevarat ca odata cu trecerea anilor, creierul poate avea si declinuri insa acest lucru nu inseamna ca nu il puteti remodela si nu ii puteti imbunatatii abilitatile cognitive.



Sa transpiram putin, gandind

Este bine stiut faptul ca organismul si creierul sunt foarte bine sudate. Insa, stiti pana unde duce aceasta conexiune? Raspunsul a fost dat de curand de catre un grup de cercetatori la Universitatea Wayne.

In ultimele decenii, multi oameni de stiinta si experti in domeniu au mentionat faptul ca suprafata creierului nu mai poate fi schimbata atunci cand persoana ajunge la maturitate. Studiile recente spun ca aceste afirmatii sunt plauzibile.

Studiul
Oamenii de stiinta, de la Universitatea Wayne, care au condus acest studiu, au observat faptul ca activitatea creierului, in randul soarecilor de laborator, incepe sa isi piarda din abilitate si dezvoltare, odata cu inaintarea in varsta a subiectului. Soarecii care aveau activitate fizica limitata, sufereau de deteriorare craniana, datorita perioadelor prelungite de sedentarism.

Exercitii simple
Poate ca pentru construirea muschilor corporali se cere o conditie fizica desavarsita insa aceasta nu se aplica atunci cand vine corba de dezvoltare craniana, acesta din urma avand nevoie doar de cateva exercitii simple. Trebuie doar sa va asigurati de faptul ca va odihniti si beti foarte multa apa, pentru a va simtii energizati pe timpul exercitiilor.

Flotari la perete
Aceste exercitii pot fi facute oriunde. Singurul lucru de care aveti nevoie este un perete. Stati la o distanta mica de perete si lipiti-va mainile de el. Faceti doi pasi in spate si incepeti prin a impinge in perete dupa care reveniti la pozitia de inceput. Repetati de 5-10 ori.

Fandari
Faceti un pas inainte cu piciorul flexat dupa care reveniti in pozitia initiala. In momentul in care faceti pasul innainte, asigurati-va ca formati un unghi de 90 de grade. Numarati pana la 3 si reveniti in pozitia initiala. Schimbati piciorul si repetati exercitiul. Pentru fiecare picior repetati de 5-10 ori.

Mersul pe jos
Acesta este un exercitiu cu foarte multe rezultate bune. Studiul a aratat faptul ca mersul pe jos imbunatateste dezvoltarea neuronilor si asigura o buna functionare a sistemului cardiovascular.

Creierul este un organ foarte sensibil. Rezervati-va cateva zile pentru imbunatatirea sanatatii creierului.
Cercetatorii au demonstrat ca exercitii fizice pot produce celule noi la nivelul creierului. Reviewed by Health Guru on 15:42 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.