Top Ad unit 728 × 90

Multi oameni se confrunta cu aceasta problema agasanta! Cum poti obtine o postura corporala corecta? (IMAGINI)

Stilul modern de viata ne supune unui stres psihologic si fizic tot mai crescut, care se resimte din plin la nivelul coloanei vertebrale. O cercetare recenta a aratat ca majoritatea oamenilor au o postura defectuoasa, problemele fiind fie moderate, fie severe. Articolul de fata te va ajuta sa determini daca te numeri si tu printre aceste persoane. Mentinerea unei posturi corporale corecte joaca un rol crucial pentru sanatatea intregului corp.

In continuare iti vom dezvalui cele mai frecvente 5 tipuri de posturi defectuoase datorate orelor petrecute pe scaun la birou in fata calculatorului. Bineinteles, pentru fiecare problema in parte iti prezentam modalitati de identificare a defectelor existente, precum si cauze si solutii. Haide sa-i dam drumul.

1. Pronatie excesiva a piciorului


Metoda de identificare a problemei – Asa cum este ilustrat in figura alaturata, apropie mainile la o distanta de 2,5 cm de picior. Aliniaza glezna in asa fel incat spatiul liber ramas intre brate si picioare sa fie egal de ambele parti. Relaxeaza glezna si las-o sa se aseze de la sine pe pozitie, iar daca glezna si laba piciorului se rotesc catre interior, inseamna ca suferi de o problema de pronatie excesiva a piciorului.

Cauze – Greutatea in exces, sarcina, incaltamintea neadecvata, respectiv practicarea de sporturi si activitati fizice pe suprafete dure. Toti acesti factori pot determina problemele mentionate, precum si platfus.

Solutii – Cel mai indicat mod de a corecta aceasta problema de postura este sa folosesti orteze. Daca gleznele si-au pierdut tonusul muscular sau sunt usor aplecate catre inainte, se recomanda sa mergi si sa alergi cat mai mult in talpile goale pentru a intari musculatura. Studiaza figurile prezentate si cauta mai multe informatii despre beneficiile alergarii in talpile goale.

2. Inclinarea soldurilor catre inainte


Metoda de identificare a problemei – Stai in pozitie drepti si relaxeaza-te. Daca in stare de relaxare bazinul se pozitioneaza in postura ilustrata in figura de mai sus, inseamna ca suferi de o problema posturala denumita anterversia bazinului.

Cauze – Statul pe scaun timp indelungat, lipsa de miscare a trunchiului.

Solutii – Fa exercitii de antrenare a muschilor flexori ai bazinului precum cele prezentate in videoclipul alaturat.

3. Postura defectuoasa a spatelui (statul cocosat)


Metoda de identificare a problemei – Roaga pe cineva sa iti faca o poza din profil, sau analizeaza-te cu atentie in oglinda. Daca spatele superior se curbeaza exagerat de mult (descrie un unghi de peste 45°) precum in ilustratia alaturata, atunci ai probleme de cifoza.

Cauze – Statul pe scaun timp indelungat, mai ales in fata calculatorului.

Solutii – Detensioneaza arcul costal prin masaj miofascial cu o minge terapeutica si prin exercitii de stretching. Exercitiile de stat in echilibru pe minge in pozitia asezat ajuta la intarirea musculaturii si articulatiilor spatelui superior.

4. Rotirea umarului


Metoda de identificare a problemei – Testul cu stiloul presupune tinerea cate unui stilou in fiecare mana. Daca stilourile sunt orientate drept inainte atunci cand tii mainile relaxate pe langa corp, inseamna ca postura corporala este una corecta. Daca, in schimb, stilourile sunt orientate catre corp, inseamna ca un umar rotit inainte.

Cauze – Postura gresita la statul pe scaun, in special la birou in fata calculatorului. De asemenea, folosirea de greutati prea mari la antrenamentele de impins cu bara pentru piept.

Solutii – Solutia este similara celei pentru corectare posturii spatelui superior. Detensioneaza arcul costal prin masaj miofascial (folosind o minge) si prin exercitii de stretching.

5. Aplecarea capului usor inainte


Metoda de identificare a problemei – Roaga pe cineva sa iti faca o poza din profil sau studiaza-te atent in oglinda. Identifica articulatia acromioclaviculara (protuberanta osoasa de langa umar) si verifica daca lobul urechii se aliniaza cu axa acestei articulatii. Daca acest lucru nu se intampla, inseamna ca ai capul „cazut” spre inainte.

Cauze – Pozitia incorecta la statul pe scaun.

Solutii – In primul rand, corecteaza-te de fiecare data cand capul aluneca in fata. Privind drept inainte, trage usor capul catre spate. Incearca sa nu intinzi gatul la modificarea posturii. In al doilea rand, maseaza-ti gatul cat mai des pentru a reduce tensiunea musculatura si articulara.

Una peste alta, cel mai important este sa fii pe deplin constient ca ai o postura gresita si sa faci eforturi sa o corectezi. Postura corecta este esentiala in prevenirea unui spectru larg de boli neurologice si articulare.
Multi oameni se confrunta cu aceasta problema agasanta! Cum poti obtine o postura corporala corecta? (IMAGINI) Reviewed by Health Guru on 15:30 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.