Top Ad unit 728 × 90

Cea mai buna metoda de a fierbe oua, potrivit oamenilor de stiinta

Fierberea corecta a oualor este mai dificila decat pare la prima vedere. E greu sa apreciezi timpul de fierbere, asa ca de multe se intampla fie ca albusul sa devina ca de cauciuc si galbenusul sa fie prea uscat, fie ca albusul sa se lipeasca de coaja, ingreunand curatarea oului.



Toate aceste accidente se datoreaza faptului ca oul este alcatuit din doua substante diferite, care se comporta diferit pe timpul procesului de fierbere. Pentru a obtine textura ideala, se recomanda sa fierbi albusul la o anumita temperatura, si galbenusul la o temperatura diferita. Temperatura potrivita pentru albusul de ou este de 82°C, iar pentru galbenus este de 77°C.

Bucatarul american J. Kenji Lopez-Alt a apelat la stiinta pentru a descoperi cea mai buna cale de a fierbe oua.

A tinut mai multe oua in apa fiarta timp de 30 de secunde, apoi a adaugat cateva cuburi de gheata pentru a cobori temperatura. La fiecare 30 de secunde, bucatarul a scos cate un ou din apa pentru a-i verifica consistenta.

Iata aici rezultatele experimentului sau:


Iti recomandam sa listezi aceasta diagrama si sa o pastrezi la indemana pentru a-ti usura munca in bucatarie. Pofta buna!


Cea mai buna metoda de a fierbe oua, potrivit oamenilor de stiinta Reviewed by Health Guru on 11:54 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.