Top Ad unit 728 × 90

8 Moduri prin care putem spune „Imi pare rau”

“Imi pare rau!” este o fraza atat de simpla, insa atat de puternica atat pentru persoana care o spune cat si pentru persoana careia ii este adresata.

In timp ce in unele locuri se spun atat de usor si deloc necesar (mai ales in Canada) scuzele pot fi uneori foarte greu de cerut. Nici in ceea ce ma priveste nu a fost prea usor sa imi cer scuze fata de anumiti oameni, niciodata nu este o experienta usoara, insa acum pot spune ca sunt multumit pentru simplul fapt ca am facut-o.



Eu consider ca scuzele sincere au un impact extrem de puternic, asa ca v-am pregatit 8 modalitati prin care va puteti cere scuze mai des. Sper sa va incurajeze in a spune mai des „imi pare rau”.

1. Puneti capat principiilor nefondate create in minte

Mintile noastre sunt unelte extrem de puternice in conturarea scenariilor, ajutandu-ne la solutionarea problemelor, iar cu anumite ocazii ne dau acea sclipire de geniu. In acelasi timp, mintea este extrem de capabila sa creeze cele mai exagerate scenarii in aproape orice situatie. Atunci cand vine vorba de sentimente, nevoia de a spune „imi pare rau” este deja inabusita de minte. Insa, daca o spuneti din tot sufletul, va va elibera de toate acele intrebari „dar daca?” si va deschide drumul spre fericire si liniste.

2. Reconstruiti respectul

Tinand cont de cat de mult curaj este necesar pentru a cere scuze, poate reprezenta chiar baza fondatoare a unui nou respect. Circumstantele in care se cer scuze, nu pot fi schimbate, insa constientizand cu adevarat de ce facem acest lucru, avem oportunitatea de a redobandi increderea si respectul de sine. Chiar daca cel caruia i s-au adresat, a reactionat intr-un mod negativ, dumneavoastra puteti fi linistit pentru simplul fapt ca ati procedat intr-un mod corect.

3. Puneti punct fricii

Doamne de cate ne putem teme pe aceasta lume: de la criza financiara la moarte, de la lei la tigrii sau ursi. Nu cred ca este cazul sa adaugam si teama de a cere scuze. Prin simplul fapt ca ne cerem scuze, propulsam acest sentiment din interior catre exterior, facandu-ne comunicatori mai buni si indivizi responsabili.

4. Da un exemplu bun

Datorita impactului atat de puternic al mass-mediei, lumea este plina de oameni si situatii care ofera in mod constant un exemplu negativ generatiei tinere. Fiind o persoana care isi doreste sa isi asume responsabilitatea propriilor actiuni, cu siguranta puteti reprezenta un exemplu pozitiv pentru cei din jurul dumneavoastra. Eu personal pot confirma acest lucru din propria mea experienta.

5. Ne incurajeaza sa fim noi insine

Fie intentionat sau nu, cu totii preferam sa ne confectionam o parte din viata. Cel mai bun exemplu, este din nou mass-media deoarece suntem in permanenta expusi luminilor reflectoarelor si nu unei experiente reale ale vietii. Atunci cand ne cerem scuze, se atinge un punct vulnerabil, responsabil cu constientizarea actiunilor fiecaruia.

6. Ne ajuta sa mergem mai departe

Sentimentul de vinovatie, rusine sau frustrare, poate fi destul de inspaimantator. Tuturor ne este dat sa experimentam aceste sentimente din cand in cand, insa daca le vom cara in spate ani la randul vot fi inutile si impovaratoare. Lasati trecutul in urma; prezentul este mult prea colorat. Daca o relatie se va destrama din cauza unui adevar, inseamna ca nu merita, iar daca se va suda si mai tare, inseamna ca merita totul.

7. Poate fi inspirational

Cu riscul de a ma repeta, pot spune faptul ca iti trebuie mult curaj pentru a cere iertare (mai ales daca trebuie sa va cereti iertare unei persoane puternice) iar acest fapt poate fi chiar inspirational. Asta va poate aminti faptul ca chiar si cele mai puternice temeri pot fi combatute si ca de cele mai multe ori noi suntem singurele bariere din fata propriului succes.

8. Poate fi amuzant

In cazul in care scuzele au fost acceptate, poate fi chiar amuzant. Vindecarea unei vechi rani poate duce la o situatie comica si chiar la reinnoirea unei prietenii. Chiar daca sansele ca acest lucru sa se intample, pot lipsi in unele situatii, trebuie sa fiti impacat cu propriile decizii.
8 Moduri prin care putem spune „Imi pare rau” Reviewed by Health Guru on 18:20 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.