Top Ad unit 728 × 90

Zaharul, dusmanul sanatatii noastre!

Sa dam vina pe programul incarcat, pe stres, pe probleme?

Sa fie acesti factori de vina pentru programul haotic de masa, pentru faptul ca mancam junk food, fast food, mancare procesata, sau pentru ca suntem sedentari?

Sa fim seriosi....



Zilnic contribuim la deteriorarea sanatatii noastre prin aportul prea mare de zahar pe care il consumam. Incepem inca de la prima ora cu o cafea cu lapte, sau un ceai, si micul dejun, sa spunem cereale cu lapte. Deja am inceput sa ingeram zahar, si nu ne oprim aici. Continuam cu rontaieli, apoi ne prinde ora pranzului infometati si din cauza lipsei timpului, alegem varianta cea mai usoara: mancarea semi-preparata. Mancarea procesata, in majoritatea cazurilor contine zahar.

Revenim poate la un dulce sau un fruct. In cele mai multe cazuri, cina o servim in familie si acordam mai mult timp pentru a o prepara, deci presupun ca servim mancarea preparata in casa, cu adevarat mai sanatoasa.

Daca seara nu se termina si ne vedem prietenii, mai adaugam o bautura carbogazoasa sau alcoolica, si poate ne face cu ochiul un desert...poate cheese cake?

Deci cat zahar poate organismul nostru sa suporte?

Concluziile sunt extrem de grave la acest scenariu. Zaharul ne imbolnaveste zilnic organismul si mai grav este ca facem acest rau cu mana noastra. Consumand o mare cantitate de zahar ne imbolnavim ficatul, riscam sa facem diabet zaharat, devenim obezi, ne distrugem dantura si ne epuizam organismul, ajungand la oboseala cronica.

Este din ce in ce mai greu sa asiguram familiei o alimentatie sanatoasa. Produsele sanatoase costa mai mult, societatea incurajeaza un consum mai mare, chiar daca calitatea alimentelor scade pe zi ce trece, iar valoarea nutritiva a ceea ce consumam este insuficienta.

Pacalim papilele, oferindu-le placeri gustative, chiar daca stim de raul produs.

E timpul sa schimbam aceste obiceiuri, sa constientizam pericolul, ca sa crestem copii sanatosi.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa dai un share!
Zaharul, dusmanul sanatatii noastre! Reviewed by Health Guru on 13:59 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.