Top Ad unit 728 × 90

Cum ne ferim copiii de Hepatita A, sau boala mainilor murdare?

Hepatita A mai este cunoscuta si sub numele de "Boala mainilor murdare" si este cea intalnita forma de hepatita. Este transmisa de virusul hepatitei A(HAV), transmis prin materiile fecale ale persoanelor infectate, printr-o igiena precara a mainilor, dupa folosirea toaletelor. Virusul se poate transmite si prin apa sau prin ingerarea unui aliment contaminat.

In multe cazuri, infectia cu virusul hepatic este usoara, nu provoaca in primele 6 luni de zile de la contaminare, boli cronice, poate trece de la sine, fapt ce impiedica persoanele purtatoare sa-si dea seama ca s-au infectat.



Ca simptome frecvente putem intalni stari de greata, varsaturi, dureri de cap, lipsa poftei de mancare, eruptii cutanate. Pentru cazurile grave insa, pot aparea: icterul, halena, gustul amar in gura, urina inchisa la culoare. In aceste cazuri, se recomanda internarea in spital si supravegherea medicala, fie ca vorbim de copii, fie ca vorbim de adulti infectati cu virusul hepatic.
Cum putem ajuta organismul sa isi revina?

Consumand lichide, fructe si legume bine spalate, consumand proteine usor digerabile, precum lactatele, evitand medicamentele cu metabolizare hepatica, folosind tratamentul simptomatic, odihnandu-ne mai mult pe perioada contaminarii.

Igiena este principala masura de preventie impotriva virusului. Inca din copilarie trebuie sa ii obisnuim pe cei mici cu regulile legate de igiena.

Prin respectarea masurilor de igiena, spalarea corecta a mainilor inainte de masa si dupa folosirea toaletelor, spalarea toaletelor si a chiuvetelor cu solutii antiseptice, spalarea meticuloasa a fructelor si a legumelor inainte de a le consuma, prin vaccinare atunci cand calatorim in zone ale lumii cu conditii sanitare precare, putem preveni infectarea cu virusul hepatitei A.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa dai un share!
Cum ne ferim copiii de Hepatita A, sau boala mainilor murdare? Reviewed by Health Guru on 12:58 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.