Top Ad unit 728 × 90

DETOXIFIEREA CU LAMAIE !

De cand Beyonce Knowles si-a legat numele de dieta de detoxifiere cu lamaie, acest regim a starnit tot mai mult interes. Cunoscuta si sub denumirea de Master Cleanse, dieta de detoxifiere este folosita de aproape 50 de ani sub diferite forme, fiecare cu propriile variatiuni privind reteta si pasii programului. Multumita eficientei sale in descompunerea toxinelor acumulate in organism si aportului sau in pierderea de greutate pe termen scurt, aceasta cura a devenit o optiune tot mai populara pentru detoxifierea de primavara.



Privire de ansamblu asupra dietei Master Cleanse

Dieta de detoxifiere cu limonada si-a dovedit eficienta in imprejurari neobisnuite, fiind recomandata initial de catre Stanley Burroughs, creatorul ei, pentru vindecarea ulcerelor stomacale. In cartea sa, „The Master Cleanser”, autorul descrie modul in care a testat dieta Master Cleanse pe un pacient care, de trei ani, suferea de ulcer. In lipsa de alternative, pacientul i s-a adresat lui Stanley, care i-a recomandat sa inceapa regimul depurativ. Unsprezece zile mai tarziu, spre surprinderea medicilor, pacientul era complet vindecat. Au urmat numeroase alte cazuri de vindecare completa in decurs de zece zile, care au reprodus in mod consecvent aceleasi rezultate uluitoare. Este important de precizat faptul ca cei care s-au supus programului Master Cleanse au reusit, de asemenea, sa piarda in greutate.

Desi veridicitatea afirmatiilor lui Stanley Burrough privind eficienta dietei Lemon Detox (dieta de detoxifiere cu lamaie) a fost contestata adeseori, marturiile persoanelor care au incercat regimul au confirmat, de-a lungul anilor, eficienta sa.

O publicatie recenta demna de mentionat este cartea lui Tom Woloshyn, „The Master Cleanse Experience”, publicata de editura Ulysses Press in 2009. Cartea descrie succint experienta lui Woloshyn in consilierea clientilor care au parcurs programul Master Cleanse, furnizand, pe langa alte informatii, si detalii privind beneficiile asupra sanatatii, precum ameliorarea somnului, imbunatatirea dispozitiei, limpezirea gandurilor si eliminarea adictiilor. Astfel, acesta recomanda intocmirea unui jurnal in scopul inregistrarii progreselor obtinute, cat si pentru a servi ca indrumar in eventualitatea repetarii programului pe viitor.

Programul Master Cleanse porneste de la prezumtia necesitatii de a urma o dieta depurativa in vindecarea bolilor. Ameliorarea si corectarea afectiunilor prin intermediul acestui proces reprezinta, de fapt, o metoda de a vindeca orice boala. Descoperirile din domeniul nutritiei si al stiintei au stabilit o corelatie clara intre factori precum dispozitia psihica negativa, respectiv lipsa de miscare, si afectiunile care, in timp, duc la acumularea de toxine. Din acest motiv, programul Master Cleanse nu este un punct de destinatie. De fapt, el constituie doar o veriga in lantul de decizii legate de sanatate luate de persoanele care doresc sa parcurga acest program. Respectarea unei diete sanatoase, exercitiile fizice, precum si reducerea stresului sunt factori esentiali pentru mentinerea in timp a beneficiilor oferite de dieta Master Cleanse Detox.

Dedicarea si gradul de implicare

Parcurgerea unei diete de detoxifiere este la fel ca pregatirea pentru un maraton. Obiectivele propuse trebuie mentinute mereu in prim-plan, pentru a se evita esecurile datorate indoielii si lipsei de incredere. Cunoscand foarte bine aceste efecte nedorite, Tom Woloshyn ofera acest sfat minunat tuturor novicilor care doresc sa parcurga programul Master Cleanse. Delimitarea rezultatelor dorite este indicata doar dupa o evaluare corecta a propriilor forte si a telurilor urmarite, si inlesneste indeplinirea obiectivelor propuse.

Woloshyn sustine ca unii oameni tin o dieta vegetariana inainte de dieta de detoxifiere, in scopul de a se pregati pentru cea din urma. Astfel se evita suprasolicitarea organismului si se asigura o tranzitie mai lina catre programul Master Cleanse. Persoanelor care consuma in mod regulat cafeina si bauturi acidulate li se recomanda o reducere treptata a consumului acestora si suplimentarea aportului de acid pantotenic (vitamina B5) pentru a preveni migrenele instalate ca urmare a intreruperii consumului de cafeina.

Persoanele care au suferit interventii de transplantare de organe, precum si persoanele care primesc tratament cu medicamente imunosupresoare nu au voie sa tina aceasta cura. Woloshyn avertizeaza ca dieta depurativa stimuleaza sistemul imunitar si, totodata, inhiba efectele acestor medicamente. In majoritatea cazurilor, aceasta combinatie de efecte duce la respingerea de catre organism a transplantului.

Modul corect de a parcurge programul Master Cleanse

Dieta Lemon Detox este un program de detoxifiere care permite doar consumul de limonada obtinuta din urmatoarele ingrediente: lamai, sirop de artar pur, piper cayenne si apa, pe o perioada de minimum zece zile. Pentru obtinerea preparatului, ingredientele se amesteca in cantitatile precizate de Burroughs, iar din amestecul obtinut se beau cel putin sase pana la douasprezece pahare zilnic, in mai multe reprize. Limonada trebuie bauta de fiecare data cand se instaleaza senzatia de foame.

Se va folosi un laxativ atat dimineata, cat si seara. Laxativul de dimineata poate fi inlocuit cu o clisma cu apa sarata, atat timp cat astfel se obtin cel putin trei scaune pe durata zilei. Acest procedeu permite eliminarea completa a depozitelor reziduale de pe peretii intestinali.

Serviti intotdeauna limonada Master Cleanse in stare proaspata si evitati folosirea cuptorului cu microunde inainte de preparare sau servire pentru a nu anula efectele benefice. Cu fiecare zi parcursa cu succes, nevoia psihologica de a manca este, treptat, suprimata. Acest lucru ii insufla incredere si o senzatie de control persoanei care tine dieta, aceasta fiind, astfel, mai bine motivata sa duca la bun sfarsit programul.

Modul de intrerupere a dietei Master Cleanse este la fel de important ca modul de initiere a acesteia. La o zi dupa incheierea curei se va introduce treptat in dieta suc de portocale. In ziua a doua se vor introduce supe vegetale si supe de rosii. In ziua a treia se va tine o cura de fructe si legume. Consumati hrana in portii mici si la intervale suficient de mari, si beti apa din abundenta. Favorizati o acomodare treptata a organismului la o dieta normala si evitati produsele din carne, peste, lactatele si ouale.

In urma programului Master Cleanse se recomanda mentinerea unor obiceiuri alimentare sanatoase. Beneficiile obtinute prin dieta Master Cleanse vor reprezenta, cu siguranta, o fundatie solida pentru schimbarea vechilor obiceiuri alimentare si, respectiv, inceperea unei vieti sanatoase.

Reteta pentru limonada

Reteta originala creata de Stanley Burroughs a produs rezultate fantastice timp de aproape 50 de ani. Totusi, de-a lungul timpului au fost avansate diferite variante ale retetei initiale. Modificarea retetei devine o problema atunci cand nu se cunoaste cu exactitate modul in care actioneaza ingredientele originale in atingerea rezultatelor.

Din moment ce programul Master Cleanse este, in esenta, un regim cu lichide, adaugarea de shake-uri, capsule cu piper cayenne, sau pudra proteica pentru potentarea rezultatelor este contraindicata, deoarece, in fapt, acest lucru reduce eficienta dietei. Scopul programului este acela de a acorda tractului digestiv o pauza de zece zile. Din acest motiv, includerea in regim a alimentelor care necesita digerare contrazice obiectivul dietei. De fapt, Stanley Burroughs dezaproba folosirea de suplimente de vitamine pe durata programului, deoarece acestea influenteaza in mod nedorit sistemul excretor al organismului. In plus, lamaia si siropul de artar reprezinta surse naturale de vitamine si minerale, asigurand, astfel, aportul necesar organismului pe durata programului de detoxifiere.

In alte variatiuni aduse regimului se strecoara, adesea, greseli legate de dozarea cantitatii de apa, prin modificarea retetei originale si a gradului de diluare. Aceasta modificare anuleaza beneficiile celor 6 portii lichide zilnice, deoarece se introduce o cantitate de apa peste nivelul necesar. Este important de retinut ca variatiunile aduse asupra modului de preparare a retetei si, mai ales, asupra retetei in sine, nu vor produce aceleasi rezultate ca cele obtinute de cei care au urmat cu strictete programul Master Cleanse original, respectiv reteta de limonada originala.

Reteta clasica pentru o portie, precizata de Stanley Burrough in cartea sa, arata astfel:

  • 2 (linguri de masa) de suc de lamaie sau lamaie verde

  • 2 (linguri de masa) de sirop de artar autentic

  • 1/10 lingurite de piper cayenne

  • 300 ml. de apa (fierbinte sau rece, in functie de preferinte)


Daca limonada nu se poate servi ca atare, Tom ofera urmatoarea alternativa:

1. Amestecati sucul de lamaie si siropul de artar in cantitati egale intr-un recipient de culoare inchisa. Pastrati amestecul intr-un loc racoros.

2. Preparati acest concentrat in cantitati suficient de mari cat sa acopere intreaga perioada in care nu puteti prepara suc de lamaie proaspat.

3. De fiecare data cand doriti sa obtineti un pahar de limonada, adaugati intr-un pahar 4 linguri de masa din acest amestec.

4. Adaugati apa si piper cayenne, amestecati bine si bautura este gata de servire. Siropul de artar conserva sucul de lamaie si previne oxidarea vitaminei C si a enzimelor.

Tom Woloshyn a evocat si reprodus cu cordialitate comentariile lui Stanley Burrough. Se spune ca acesta obisnuia sa insiste mereu asupra unei exprimari pe care o folosesc, de obicei, membrii personalului tehnic la informarea clientilor indignati, „Cand nimic nu functioneaza, urmeaza instructiunile.” Pentru a va putea bucura de beneficiile dietei Master Cleanse Detox, este esential sa intelegeti modul adecvat de a parcurge programul. Respectarea temeinica a indicatiilor furnizate reprezinta primul pas in acest sens. 
DETOXIFIEREA CU LAMAIE ! Reviewed by Health Guru on 19:05 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.