Top Ad unit 728 × 90

Varza Kale, noua vedeta din alimentatia noastra!

Primul gand care ne vine in minte cand vedem culoarea verde inchis a acestei legume ne spune ca avem de-a face cu o leguma bogata in nutrienti. O particularitate a acesteia este faptul ca poate fi mancata in atat de multe feluri incat nu ai nicio scuza sa nu o incluzi in dieta ta si sa profiti de avantajele atator vitamine, minerale si antioxidanti.

Aceasta poate fi adaugata la salate, supe, in mixuri de legume si chiar la shake-urile de legume.



Bine de stiut!


Varza kale poate reduce nivelului de colesterol daca este gătita la aburi si astfel are un rol important in preventia bolilor cardiovasculare. De curand s-a dovedit ca prin consumul acesteia se poate reduce riscul de cancer (colon, vezica, san, prostata si ovarian) si ca poate fi folosita la detoxifierea organismului.

Vitamina A din varza kale este recomandata pentru vedere si pentru a minimza efectele cauzate de imbatrinire a acesteia. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului.

Contine fier care ajuta la priducerea de celule rosii responsabile cu transportul oxigenului in diferite parti ale organismului.

Fiecare portie de varza kale contine vitamina C care ajuta la sanantate dintilor, parului, oaselor si a pielii.

Puternicii antioxidanti pe care ii contine duc la reducerea efectului de imbatranire a pielii si la aparitia ridurilor. Antioxidantii elimina excesul de radicali liberi ce provoaca deterioararea celulelor si imbatranirea pielii.

Trebuie amintite si beneficiile anti-inflamatoare ale acestei minunate legume care poate reduce si chiar stopa inflamatiile cronice din organism.

Atunci cand vreti sa achizitionati, verificati ca frunzele sa fie de un verde inchis si o tuplina tare si umeda. Alegeti-o pe cea cu frunzele mai mici deoarece gustul este mai intens si mai fraged.

Cea mai buna modalitate de a prepara varza Kale este sa o gatiti la aburi.

Sper ca v-am convins sa adaugati aceasta leguma minunata in dieta dvs.

Nu uita sa dai un share articolului. :)
Varza Kale, noua vedeta din alimentatia noastra! Reviewed by Health Guru on 16:15 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.