Top Ad unit 728 × 90

Par si unghii fragile? Dureri de cap sau crampe? Puncte negre sau acnee? Cu siguranta aveti acest deficit!

Organismul nostru reactioneaza in urma deficitelor mai multor vitamine si minerale. Aceste deficite pot duce la foarte multe probleme de sanatate. Iata 5 simptome comune care apar in urma unui deficit de vitamine sau minerale.



1) Dureri de cap si/sau crampe musculare: Deficit de magneziu


Deficitul de magneziu este cea mai des intalnita problema in randul populatiei actuale. Magneziul reprezinta un nutrient esential pentru sistemul nervos. Ajuta la relaxarea nervilor si muschilor incordati, va elibereaza de crampele musculare si de durerile de cap, ajutand in acelasi timp la un somn linistit. O metoda buna de a va creste nivelul de magneziu din organism este consumul de zarzavaturi si legume precum varza sau conopida. Adaugati aceste alimente in smoothie-ul dumneavoastra pentru a acoperi 30% din doza zilnica recomandata de magneziu. Puteti de asemenea pune sare Epsom in cada, pentru a absorbi cu usurinta magneziul la nivelul epidermei, in timp ce va relaxati.

2) Acnee: Zinc


Acneea apare adesea in urma unui deficit de Zinc. Zincul controleaza productia de ulei la nivelul pielii si astfel redobanditi luminozitatea pielii. Pe langa regenerarea celulelor pielii si puterea de cicatrizare, zincul inhiba si activitatea alfa-reductazei 5 (enzima care determina formarea cosurilor). Prin simplul consum de 30 mg de zinc/zi (jumatate de ceasca de seminte de dovleac reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata) puteti scapa de acnee.


3) Par si unghii uscate sau fragile? Deficit de biotina


Biotina (vitamina B7) reprezinta cheia parului sanatos. Fiind un compus mineral intalnit in foarte multe surse, deficitul de biotina este foarte rar, insa atunci cand lipseste din organism putem observa acest aspect la nivelul caderii si ruperii parului si chiar in cazul fragilitatii unghiilor. Daca va doriti un par sanatos si unghii puternice, consumati alimente bogate in biotina.


4) Par subtire: deficit de fier


Fierul este curierul organismului dumneavoastra si ajuta la transportul de oxigen- fara sa mentionam si alti nutrienti- catre folicul. Nivelul scazut de fier sau anemia pot duce la caderea parului.


5) Piele uscata si iritatii la nivelul partii exterioare a bratelor: Acizi Grasi Esentiali


Aceste iritatii apar, de cele mai multe ori, datorita unui dezechilibru al acizilor grasi, mai ales de Omega 3. Acest acid este antiinflamator si ajuta la tratarea acestor zone de piele uscata.
Par si unghii fragile? Dureri de cap sau crampe? Puncte negre sau acnee? Cu siguranta aveti acest deficit! Reviewed by Health Guru on 15:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

All Rights Reserved by Fii Sanatos © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.