vineri, 18 martie 2011

Durere de cap provocata de efort

Durere de cap provocata de efort


Aceasta durere de cap poate avea un caracter taios sau intepator si poate persista minute sau ore in sir. Persoanele predispuse la dureri de cap sufera adeseori de acest tip de durere. Exercitiul fizic, ridicarea in picioare, aplecarea sau chiar tusea, stranutul sau cascatul (acesta din urma poate fi si un semn de hipoglicemie sau sete de aer) pot provoca o asemenea durere. Poate ca si durerea de cap asociata cu actul sexual se incadreaza in aceasta categorie.

Ce se intampla cand muschii capului sau ai gatului sunt incordati?


Se produce o defectiune mecanica, determinand simptome cerebrale si locale. Vasele sanguine se ingusteaza, chimismul cerebral este alertat, neputand functiona corespunzator fara un aflux sanguin adecvat, iar in muschi apar durerea si rigiditatea din lipsa unei nutritii adecvate; o alta cauza a durerii este acumularea unor reziduri ale metabolismului tisular.
Un sistem limfatic sanatos transporta hrana la celule si apoi inlatura ”gunoiul” cand muschii sunt incordati produsii de dezintegrare sunt captati in tesuturi, iar in muschi iau nastere depozite de cristale. Asemenea depozite sunt o alta sursa de dureri, desi suferindul din cauza miscarii restranse , poate sa nu isi dea seama cat de mare este perturbarea provocata de ”gunoi” decat atunci cand se apasa pe muschii ce acopera umerii. Aceasta perturbare este adesea foarte dureroasa si cand starea devine cronica tesuturile se pot inflama si umfla. In durerile de cap prin incordare musculara vasele de sange sunt, de obicei, ingustate, dar ca si orice alt tub muscular sub tensiune, fortandu-se sa-si corecteze pozitia poate provoca o dilatatie perceputa ca durere, asemanatoare cu aceea din colica intestinala.

Pentru tratament va invitam sa cititi si acest articol  http://fiisanatos.blogspot.com/2011/11/dureile-de-cap-cauzate-de-muschi.htmlNiciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu